Samen een boek maken

BoekenGilde gaat samen met een groep schrijvers twee boeken maken; een kinderboek en een kookboek. Iedere schrijver levert zijn verhaal of recept aan zodat in co-creatie de boeken kunnen worden gemaakt. De boeken worden opgemaakt door BoekenGilde en zij verzorgen alle administratieve rompslomp (verzamelen verhalen, ISBN, drukken etc). Deelname is gratis en je kunt je bijdrage leveren tot 1 augustus 2014. Eind september zijn de boeken klaar voor verzending, aldus BoekenGilde.

Co-creatie kinderboek

Het ene kinderboek is gericht op kinderen van 3 tot 6 jaar (voorleesboek) en het andere op kinderen van 6 – 9 jaar (om zelf te lezen) en bevat circa 15 verhalen van evenzoveel schrijvers. Ieder verhaal heeft maximaal 6 pagina’s in het boek, wat overeenkomt met circa 1.500 woorden. Naast de schrijvers worden één of meerdere illustratoren gezocht die de geschikte illustraties kunnen maken bij de kinderboeken.

Co-creatie kookboek

Het kookboek bevat 30 recepten onderverdeeld in voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Ieder recept bevat informatie over de ingrediënten, de bereidingswijze, serveertips en een aantal foto’s. De naam en foto van de deelnemer wordt bij het recept vermeld.

Wil je meer lezen over het samen maken van een kinderboek en kookboek, kijk dan op www.boekengilde.nl!

Advertenties

, , , ,

  1. Tips voor een kort kinderverhaal | Boeken schrijven en drukken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: