Schrijf die eerste versie!

Je wilt al heel lang een boek schrijven. Of een misschien wel een kort verhaal. Ideeën heb je al. Genoeg zelfs! Maar wanneer ga je nu eens beginnen met die eerste versie? Wanneer begin je met het schrijven van je boek? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld om een begin te maken aan het boek om trots op te zijn.

BEGIN MET EEN RUWE VERSIE

Elk boek begint als een eerste ruwe versie. Het gaat bij deze eerste versie vooral om wat je al weet. Om wat je in je hoofd hebt zitten. En niet om de details en perfecte zinnen. Deze ruwe versie is een goede basis voor je verhaal. Wanneer je tijdens het schrijven even de weg kwijtraakt, dan kun je altijd terugvallen op die eerste ruwe versie. Het verfijnen van je verhaal doe je later.

NEEM OP TIJD PAUZE

In één keer een heel verhaal schrijven is lastig. Zelfs bij het maken van een ruwe versie moet je af en toe pauze nemen. Of na een tijdje zelfs stoppen met schrijven. Maak eens een schema hoeveel je wilt schrijven per keer. Ga dan na iedere schrijfsessie iets anders doen. Je komt dan op nieuwe ideeën terwijl je met iets anders bezig bent. Deze ideeën verwerk je dan in je ruwe versie als je de volgende keer weer verder gaat.

MAAK AFSPRAKEN MET JEZELF

Probeer jezelf deadlines op te leggen. Wanneer wil ik wat afhebben. Op deze wijze hou je de vaart in je verhaal. Je kunt ook deadlines afspreken met een goede bekende of schrijfbuddy. Het liefst iemand die hier streng mee omgaat en je een reprimande geeft als je het niet haalt.

ZOEK EEN SCHRIJFBUDDY

En tot slot, de schrijfbuddy. Dit is iemand met wie je samen een boek schrijft. Iemand met dezelfde passie voor schrijven als jij. Je kunt elkaar dan recenseren en motiveren. Ook kun je deadlines afspreken met elkaar en erop toezien dat jullie beide de gemaakte afspraken nakomen.

Advertenties

,

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: